لب کلام دکوراسیون داخلی مدرن

لب کلام دکوراسیون داخلی مدرن: خوراک علاقه‌مندان مدرنیته!

معماری نوعی هنر است و طبیعتا، مانند هر شاخۀ دیگری از هنر، با گذر زمان دچار تغییر و تحول می‌شود. روزی که کمی سرتان خلوت‌تر بود و میل به ماجراجویی قلقلکتان می‌داد، سوار ماشین شده و دوری در سراسر شهر یا استانتان بزنید: بدون شک متوجه تفاوت چشمگیر طراحی و معماری ساختمان‌های محلات قدیمی شهر با ساختمان‌های نوساز واقع در مناطق جدید می‌شوید. بااین‌حال، فقط طراحی خارجی ساختمان‌ها نیست که طی زمان دستخوش تغییر شده و طراحی و چیدمان داخلی منازل نیز به تازگی رنگ‌و‌بویی مدرن به خود گرفته است!

حضور شما در کنار ما در این مقاله به این معناست که شما هم یکی از هنردوستان خوش‌ذوقی هستید که به طراحی داخلی مدرن علاقه‌مند بوده و در نظر دارید تا اطلاعات بیشتری درباره چیدمان داخلی به سبک مدرن کسب بکنید. آیا با ویژگی‌های دکوراسیون مدرن آشنایی کافی ندارید؟ آیا کنجکاوید بدانید عناصر اصلی و تعیین‌کنندۀ طراحی مدرن کدامند و چگونه می‌توان با کمترین هزینه حال‌وهوایی مدرن به چیدمان منزل یا محل کار خود داد؟ با ما در این مقاله از وبلاگ پایپ دکو همراه باشید!

در ادامه خواهید خواند...

نمونه‌ای دکوراسیون داخلی مدرن

دکوراسیون داخلی مدرن چیست؟

دکوراسیون داخلی مدرن سبکی از طراحی داخلی است که از اوایل قرن بیستم شروع به گسترش کرده و هرروزه علاقه‌مندان و هواخواهان بیشتری کسب می‌کند. این سبک طراحی داخلی نشات گرفته از جنبشی در هنرهای زیباست به نام جنبش مدرنیسم. جنبش مدرنیسم از اوایل تا میانۀ قرن بیستم در جریان بوده و بر تفکر انتزاعی، کارایی، نقش‌مندی و اشکال ساده و زاویه‌دار تمرکز داشته است.

طراحی داخلی مدرن در واقع زیرمجموعه‌ای از طراحی داخلی معاصر است؛ اما این موضوع به این منظور نیست که دکوراسیون مدرن با دکوراسیون معاصر تفاوتی ندارد. هر دو سبک‌هایی نوین و تازه‌نفس هستند؛ اما طراحی داخلی معاصر اصطلاحی عام‌تر بوده و به سبکی خاص از چیدمان اشاره ندارد، بلکه به تمامی ترندها و خلاقیت‌هایی که امروزه در چیدمان داخلی به کار می‌رود اطلاق می‌شود. طراحی داخلی مدرن اما اصطلاحی تخصصی‌تر است که ارتباطی مستقیم با جنبش تاریخی مدرنیسم داشته و در چارچوب واضح‌تری قرار گرفته است.

نمونه‌ای دکوراسیون داخلی مدرن

عناصر اصلی طراحی داخلی مدرن کدامند؟

همانگونه که اندکی پیش به آن اشاره کردیم، طراحی داخلی مدرن نشات گرفته از جنبش مدرنیسم است؛ در نتیجه، ویژگی اصلی آن یعنی استفاده از اشکال هندسی سادۀ زاویه‌دار را شامل می‌شود. باوجوداین، ویژگی‌های دیگری هم هستند که تکه‌ای چوب و میخ و آهن را به مبلمان مدرن تبدیل می‌کنند. در نتیجه، اگر می‌خواهید تا دیزاین داخلی خانه‌تان سبک‌وسیاق مدرن داشته باشد، سعی کنید تا ویژگی‌هایی که در ادامه به آن اشاره می‌کنیم را در چیدمان منزل یا محل کار خود رعایت کنید.


هنگام مطالعۀ ویژگی‌های مطرح‌شدۀ زیر، به خاطر داشته باشید برای اینکه چیدمانی به سبک مدرن داشته باشید، لازم نیست تا تمامی موارد زیر را صددرصد رعایت کنید. تعصب را رها کنید و به موارد ارائه شده به دید راهنمایی بنگرید، نه آیه‌ای نازل‌شده از آسمان! انعطاف به خرج بدهید و با آرامش خاطر به طراحی داخلی منزل یا محل کار خود برسید. نتیجه هر چه که باشد، اگر به چشم شما زیبا باشد، صددرصد زیباست!


1. سادگی و بی‌آلایشی

دیزاین داخلی مدرن از معماری آلمانی و اسکاندیناویایی الهام گرفته و در نتیجه، بسیار ساده و بی‌آلایش است. اگر علاقه‌مند به سبک مدرن هستید، با طرح‌های شلوغ و رنگ‌های جیغ خداحافظی کنید. کاربردی‌بودن چیدمان اهمیت بسیار بالایی در مدرنیسم دارد؛ واضح است که چیدمان ساده که هیچ آلایش و وصله و پینۀ اضافه‌ای ندارند، کاربردی‌تر خواهند بود. در طراحی مدرن، هیچ‌وقت ظاهر قربانی کاربردی‌بودن نمی‌شود.

2. مواد طبیعی و رنگ‌های خاکی

در دکوراسیون مدرن، مواد طبیعی و رنگ‌های خاکی یا رنگ‌هایی که به صورت طبیعی در طبیعت دیده می‌شود نقش پررنگی بازی می‌کنند. آهن و استیل، چوب و چرم از مواد پراستفاده و رنگ‌هایی همچون خاکستری، مشکی، قهوه‌ای، کرم، سفید و سبز از رنگ‌های پرکاربرد در چیدمان داخلی مدرن هستند.

مواد طبیعی در طراحی داخلی مدرن

3. خطوط ساده و صاف

خطوط منحنی جایگاه مهمی در سبک مدرن ندارند. در معماری و طراحی داخلی مدرن، تمرکز بر خطوط عمودی یا افقی و گوشه‌های تیز است. هنگامی که به فضایی با سبک مدرن می‌نگرید، به سرعت متوجه تاکید بر خطوط و استفاده محدود از تزئینات خواهید شد. علاوه بر آن، در طراحی مدرن، عناصری همچون ستون‌ها یا سیمان استفاده‌شده در بنای فضا پوشیده نشده و در معرض دید قرار داده می‌شوند.

4. نور خورشید

نور خورشید از مهم‌ترین عناصر دکوراسیون مدرن است؛ در نتیجه در فضاهای با معماری مدرن، پنجره‌های زیادی تعبیه می‌شود. پنجره‌های مدرن عموما قدی و بزرگ هستند تا بیشترین آفتاب ممکن را به خانه راه بدهند؛ اما طبق اصول مدرن، تزئینات یا طراحی خاصی ندارند و کامل ساده و بی‌آلایش هستند.

5. فضای باز و خلوت

اگر از آن دسته افرادی هستید که فضای شلوغ‌وپلوغ مضطربتان می‌کند یا تمرکزتان را بر هم می‌زند، طراحی داخلی مدرن راست کار شماست! در دکوراسیون مدرن سطح‌های شلوغ و پر از وسیله و تزئینات جای خود را به سطوحی تمیز و خلوت می‌دهند. هر چیزی که هدف خاصی نداشته یا کاربردی نباشد، جایش روی سطوح و جلوی دید نیست. مجددا یادآوری می‌کنیم که در مدرنیسم، کاربرد بسیار ارجح‌تر از ظاهر است. طراحی مدرن کشوهای مخفی و خارج از دید را برای چنین وسایلی پیشنهاد می‌کند.

فضای باز و خلوت در چیدمان داخلی مدرن

6. مبلمان ساده و کاربردی

همچون معماری مدرن، مبلمان مدرن نیز برای کاربردی‌بودن اولویت بیشتری نسبت به ظاهر زیبا قائل می‌شود. در فضاهایی که دکوراسیونی مدرن دارند، عموما وسایلی با ارتفاع کم و اشکال زاویه‌دار به چشم می‌خورد که عموما از جنس چوب، استیل، آهن، چرم یا شیشه هستند. برای اینکه وسیله‌ای مدرن شناخته شود، علاوه بر ویژگی‌های گفته شده، باید تا سطحی صاف و لطیف و کمترین آلایش ممکن را داشته باشد. مبلمان پر از جزئیات و کنده‌کاری و تزئینات جایی در چیدمان داخلی مدرن ندارند.

7. پالت‌های رنگی مونوکروم

طراحی منزل یا محل کار شما مطمئنا ترکیبی از چند رنگ خواهد بود که اصطلاحا پالت رنگی نامیده می‌شود. اگر می‌خواهید تا فضایی را به سبک مدرن دیزاین کنید، پالت‌های رنگارنگ را فراموش کنید و از پالت‌های مونوکروم یا خنثی استفاده کنید. هنگام طراحی یا دیزاین منزل یا محل کار خود، رنگ‌هایی همچون سفید، بژ، خاکستری و مشکی را در نظر بگیرید. اگر می‌خواهید رنگ بیشتری به چیدمان داخلی خود اضافه کنید، از رنگ‌های اصلی (قرمز، آبی و زرد) یا رنگ‌های پاستلی استفاده کنید.

رنگ‌ های خنثی و پاستلی در دکوراسیون مدرن

8. فضا و پلان باز

در طراحی مدرن به جای دیوار از مبلمان و وسایل برای جداسازی بخش‌های مختلف خانه استفاده می‌شود. برای مثال، از جزیره برای جداکردن آشپزخانه از اتاق نشیمن، و از مبلی بزرگ و سه نفره برای جداکردن پذیرایی از اتاق نشیمن استفاده می‌شود.

چگونه فضای مد نظر خود را با کمترین هزینه و زحمت مدرن کنیم؟

ویژگی‌ های طراحی داخلی مدرن شاید خاص و متعدد به نظر برسند؛ اما اجازه ندهید شما را از بخشیدن حال‌وهوای مدرن به منزل یا محل کارتان سرد کنند. شاید با خود فکر کنید: «برخی از ویژگی‌های مطرح‌شده مربوط به معماری فضا و از دست من خارج است! تغییر برخی ویژگی‌های فضا برای مدرن‌تر شدن آن نیز پرهزینه و زمان‌بر است!» به یک‌باره تمامی این افکار را از فکر خود بیرون بریزید و نفسی عمیق بکشید. مدرن‌کردن دکوراسیون از آنچه که فکر می‌کنید بسیار آسان‌تر و کم‌هزینه‌تر است! در ادامه چندین راه‌کار ساده و کاربردی در اختیارتان می‌گذاریم تا باور کنید دستیابی به محیطی مدرن آنقدرها هم دشوار نیست!

1. از اشکال هندسی استفاده بکنید.

همانگونه که به آن اشاره کردیم اشکال هندسی، خطوط صاف و زوایا بسیار در طراحی مدرن پرکاربرد هستند. کاغذدیواری‌هایی با طرح‌های هندسی ساده به دیوار بزنید. از میز‌های مربعی یا مستطیلی استفاده بکنید. پرده‌هایی با طرح‌های مثلثی، مستطیلی یا دایره‌ای انتخاب کنید. راه‌های زیادی برای اضافه کردن اشکال به چیدمان وجود دارد؛ از آنها بهره بگیرید.

2. تزئینات هنری را از قلم نیندازید.

درست است که می‌گوییم شلوغی و هرج‌ومرج در مدرنیسم جایی ندارد؛ اما تزئینات مینیمال و هنری، خصوصا اگر ساخته شده از مواد طبیعی باشند، بسیار هم در طراحی مدرن دلچسب بوده و جلوه زیبایی به فضا می‌دهند. مفاهیم انتزاعی اهمیت زیادی در جنبش مدرنیسم داشتند و به صورت مشابه، آثار انتزاعی جایگاه بالایی در طراحی داخلی مدرن دارند. علاوه بر آن، کارهای دست‌نوشته یا خطاطی شعر، تزئینات مینیمال، انواع سنگ و کریستال، گلدان‌های ساده و ... همگی تزئیناتی قابل‌قبول در طراحی به سبک مدرن هستند.

تزئینات مدرن و مینیمال در طراحی داخلی مدرن

3. مبلمان و وسایل مدرن تهیه کنید.

هر وسیله یا مبلمانی که کاربردی، تمیز، بی‌آلایش و زاویه‌دار باشد را می‌توان مدرن نامید؛ به همین سادگی! تنها نکته‌ای که ممکن است اندکی کار را برایتان سخت بکند، پیداکردن محصولاتی است که حال‌وهوایی مدرن داشته اما با سبک فعلی خانه یا محل کار شما نیز همخوانی داشته باشند. این دقیقا همان دغدغه‌ایست که تیم ما در پایپ دکو به آن پرداخته و چاره‌ای برای آن اندیشیده است! محصولات پایپ دکو با بکارگیری عناصر طبیعی همچون چوب، استیل، آهن و شیشه، اشکال هندسی زاویه‌دار، لامپ‌های رشته‌ای گرد و رنگ‌های خنثی و طبیعی، بیشترین هماهنگی را با طراحی داخلی مدرن داشته، اما خود را محدود به مدرنیسم نکرده و با بسیاری از دیگر سبک‌های معاصر از جمله سبک روستیک، اینداستریال، استیم پانک، بوهو و مینیمال سازگار است! حتی اگر محصول مد نظر خود را در فروشگاه پایپ دکو نیافتید (هرچند کمی بعید است!)، ایده خود را در پنل سفارشی‌سازی محصولات با ما درمیان بگذارید تا محصول خاص مدنظر خود را در کمترین زمان تحویل بگیرید!

4. از نور غافل نشوید.

میدانیم که نور خورشید از مهمترین عناصر دیزاین مدرن است. سعی کنید تا با استفاده از پرده‌های نازک‌تر جلوی پنجره‌ها، یا حذف کامل پرده‌ها تاجای ممکن، آفتاب بیشتری را به خانه یا محل کارخود راه بدهید. اگر فضای مدنظرتان آفتاب‌گیر نبود، برای نورانی‌تر کردن فضا از چراغ و لامپ استفاده کنید. اگر چراغ دیواری یا چراغ سقفی مدنظرتان است، از چراغ‌هایی استفاده کنید که لامپ‌های گرد و ساختاری ساده دارند. انواع بسیار متنوعی از این چراغ‌ها را می‌توانید در فروشگاه پایپ دکو پیدا کنید. لامپ‌های استوانه‌ای نیز با سبک مدرن همخوانی دارند. استفاده از لوستر بلامانع است، اما در صورتی که ساده، مینیمال و بدون هرگونه آلایش اضافی باشند. استفاده از ریسه نیز نوعی حال‌وهوای بوهو-مدرن و شیک به فضا می‌دهد.

اهمیت نور در دکوراسیون داخلی مدرن

سخن آخر

طراحی داخلی مدرن نشات گرفته از جنبش مدرنیسم در قرن بیستم بوده و روزانه هواخواهان بیشتری پیدا می‌کند. در طراحی داخلی به سبک مدرن، سادگی و کارایی حرف اول را زده و هیچ‌گونه آلایش و پیرایش اضافه‌ای به چشم نمی‌خورد. مبلمان مدرن از اشکال هندسی، خصوصا اشکال زاویه‌دار استفاده کرده و سطوحی صاف و صیقلی دارند. رنگ‌های مورد استفاده در در دکوراسیون داخلی مدرن رنگ‌های خاکی و طبیعی همچون بژ، قهوه‌ای، کرم، سفید، مشکی و طوسی است و رنگ‌های جیغ به ندرت در محیط‌های مدرن به چشم می‌خورند. اگر در نظر دارید تا کمی چاشنی مدرنیته به فضای منزل یا محیط کار خود بیفزایید اما نمی‌دانید کار را از کجا شروع کرده و از چه محصولاتی استفاده کنید که علاوه بر مدرن بودن، با سبک فعلی فضای مد نظر شما نیز هماهنگی داشته باشند، سری به فروشگاه پایپ دکو بزنید!

آیا توضیحات ما برایتان راهگشا بود؟ کدامیک از ویژگی‌های دکوراسیون داخلی مدرن برای شما جذابیت بیشتری داشت؟ نظرات خود را با ما در میان بگذارید!

 

رمز عبورتان را فراموش کرده‌اید؟

ثبت کلمه عبور خود را فراموش کرده‌اید؟ لطفا شماره همراه یا آدرس ایمیل خودتان را وارد کنید. شما به زودی یک ایمیل یا اس ام اس برای ایجاد کلمه عبور جدید، دریافت خواهید کرد.

بازگشت به بخش ورود

کد دریافتی را وارد نمایید.

بازگشت به بخش ورود

تغییر کلمه عبور

تغییر کلمه عبور

حساب کاربری من

سفارشات

مشاهده سفارش

سبد خرید